Sophantering
1. Matavfall läggs i bruna påsar och därefter i de gråbruna kärlen till vänster om sopskåpet utanför Borensvägen 43. Fler matavfallspåsar hämtas på Borensvägen 39, i cykelrummet.

2. Källsortering finns för närvarande inte i huset. Förpackningar, glas och tidningar återvinns på näraliggande återvinningsstationer. De närmaste är Vättersvägen 24 (250 m österut, ca 5 min gångväg), Valla torg 63 vid tvärbanan Valla torg (600 m söderut, ca 7 min gångväg) och Åmänningevägen 60 vid tvärbanan Årstafältet (800 m västerut, ca 10 min gångväg).

3. Det som inte är matavfall eller som går att återvinna slängs i väl omslutna påsar i sopskåpet utanför Borensvägen 43.

Genom att källsortera förpackningar och slänga matavfallet i de bruna kärlen minskar kostnaden för vår sophantering avsevärt. Det är också bra för miljön! Av säkerhetsskäl är det är inte tillåtet att ställa saker utanför ditt förråd i källaren.

För skrymmande sopor, prylar och övrigt finns en stor återvinningscentral i Östberga (Bussens väg 2), klicka här för öppettider och vägbeskrivning.

Här är en karta till de närmast belägna återvinningsstationerna

Skärmklipp 2017-08-22 08.52.46

Städning
Vi har en städfirma som är anlitad för att städa våra trapphus en gång varannan vecka. OBS! Städning av tvättstuga är man skyldig att själv göra efter avslutad tvätt.

Elementen/radiatorer
Föreningen äger dessa men alla boenden är skyldiga att hålla koll på att de fungerar som de ska.

Förhållningsregler vid grillning på gården
Föreningen har en grill som alla får använda. Denna står under grillsäsongen, när inte eldförbud råder, i cykelrummet/barnvagnsrummet i 43. 
Följ alltid StorStockholms Brandförsvars rekommendationer angående eldningsförbud.

– Håll avstånd till byggnader och andra brandfarliga objekt. Placera inte grillen vid fasaden, ett öppet fönster eller under ett tak.
– Placera grillen och borden så att grannarna inte störs.
– Var försiktig när du använder tändvätska. Använd hellre tändrör, tandklossar, tändpapper eller eltändare. Använd aldrig T-sprit för att tända en grill. Det kan leda till att gas/ luftblandningen antänds och flaskan exploderar.
– Elda bara med grillkol eller briketter.
– Ha släckredskap till hands, en hink vatten eller en vattenslang, så att du kan släcka om olyckan är framme. Den som pågrund av oaktsamhet startat en brand kan ställas till svars för det.
– Engångsgrillar får inte användas på gården.
– Glöm inte bort grillen när maten är färdig! Lägg ett lock på grillen eller, om lock inte finns, kyl kolet med vatten.
– Kontrollera noggrant att kolen inte glöder efteråt! Tänk på att briketter kan glöda på insidan fast du hällt vatten över dem. Ett tips är att lägga aluminiumfolie i botten på grillen innan du börjar grilla. När glöden är släckt, vik ihop folien till ett paket och låt det stå ute till nästa dag. Om du kan hålla i kolen med fingrarna är den kall nog att slängas.  Låt annars grillen stå med locket på eller dränk kolen i vatten.
– Lämna aldrig grillen obevakad. Grillning sker alltid under eget ansvar.
– Rengör grillen så att nästa person som vill grilla får en fin start. Ställ tillbaka grillen efter användande, när den har svalnat naturligtvis.

OBS! Grillning på balkongen är inte tillåtet.

Internet
Det finns 100MB fiber och som leverantör använder vi Ownit www.ownit.se.

Om du flyttar måste du på egen hand ringa Ownits kundtjänst och säga upp ditt abonnemang och den nya boende måste ringa och anmäla sig för ett eget abonnemang. Allt detta är kostnadsfritt.

Den dosa som finns i lägenheten är en (fiberkonverterare) till internet, denna finns i alla lägenheter. Denna är du som lägenhetsinnehavare ansvarig för.
Vi som förening äger fastighetsnätet.

Ekonomisk förvaltning
Föreningen har Fastum AB som ekonomisk förvaltare. På FastumDirekt kan du bland annat se och välja leveransmetod för dina avier.